Upgrade To Fedora 16

UPDATE:
I’m forget to tell you that you must import gpg key before run update, here is the command

[code]rpm –import https://fedoraproject.org/static/A82BA4B7.txt[/code]

It is quite easy to upgrade from Fedora 15 to Fedora 16. You just have update your system first, then clean your repository cache and do upgrade. Simple. Here is the complete commands:

[code]

# yum update

# yum clean all

#¬†yum –releasever=16 –disableplugin=presto distro-sync -y

[/code]

If you make repository cache with different folder for each release version by adding $releasever in cachedir option on /etc/yum.conf, you probably don’t have to run ‘yum clean all’.

Wait until finish. It depends on your internet connection and your computer speed.

After upgrading, you optionally can install some of new feature of Gnome 3.2. Below are complete commands:

[code]

# yum install sushi gnome-documents gnome-contacts

[/code]

After doing that all command, don’t forget to update grub, because Fedora 16 using grub2.

[code]grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg[/code]

Here is some of screenshot:

From My Share
From My Share
From My Share
From My Share
  • Anonymous

    You installed shushi on your newly upgraded Fedora 16 but…. why it’s Mie Ayam appeard on your desktop not Sushi? :-D

  • Anonymous

    khihihihi…. wrong pic.. :D

  • Anonymous

    Baru ngeh… kalo sekarang gak pake pre upgrade tapi pake distro sync.. semoga gak kayak dulu-dulu…

  • http://frijal.com Kibot Rusak

    Server lokal mana yang Udah punya Fedora16 Final?

  • Anonymous

    Satu hal mengenai masalah GPG Key… jika Upgrade mogok karena GPG key nya gak cocok, import saja dengan ini:

    $sudo rpm –import https://fedoraproject.org/static/A82BA4B7.txt

  • http://frijal.com Kibot Rusak

    sudah tau sejak tanggal 26 Om… ;)
    http://wp.me/p15w0k-Px

  • Anonymous

    hihihi.. iya.. yang aku malah lebih parah, mesti download 1,5 giga… nginstall KDE juga soalnya… :((

  • Anonymous

    kambing ama idrepo.or.id belum ada… aku tadi malem juga download pake torrent, karena mirror belum pada lengkap…

  • al alek

    Master minta tolong ni.
    saya mengalami error pada sat fresh install fedora 16 live cd vi usb pada dell inspiron 1122.

    ext4 Filesystem check failure on/dev/mapper/vgblackice-lvroot:ini error nya :
    Errors like this usually mean there is a problem with the filesystem that will require user interaction to repair. Before restarting installation reboot to rescue mode or another system that allows you to repair the filesystem interactively. Restart installation after you have corrected the problems on the filesystem.

    mohon pencerahannya.

    terima kasih.

  • alfaridi

    apakah hal itu terjadi sejak pertama instalasi? atau sudah pernah berhasil dan muncul pesan ini?

  • al alek

    iya itu pertama kalinya.sudah saya cari di forum fedora yang berhasil baru install via net http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=274851.
    adakah cara offlinenya.

    trim